Oppskrift
Byggotto med gulrot og grønnkål
Byggotto med gulrot og grønnkål
Gulrot og grønnkål kan byttes ut med dine favorittgrønnsaker. Prøv også bønner & fenikkel eller kantarell & pinjekjerner.
Ingredienser:
200 g Gullbygg Middagsbygg
30 g sellerirot, i små biter
1 gulrot, i biter
1 dl eplejuice
8 dl kraft
2 sjalottløk, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
2 gode never finstrimlet grønnkål, ev spinat.
4 ss olivenolje
40 g parmesan
persille, finhakket
sitron


Slik gjør du:
1Del opp grønnsakene. Kok opp buljong og hold den varm.
2Skyll bygg-grynene. Rist dem lett i en tørr panne, uten at de tar farge.
3Tilsett olivenolje, sjalottløk, hvitløk, sellerirot og gulrot. Surr til løken er blank. Tilsett mer olje om nødvendig.
4Tilsett eplejuice. Når juicen er absorbert, tilsettes en øse varm buljong. La denne trekke inn.
5Gjenta til byggen er al dente, ca 30 minutter.
6Tilsett grønnkål ved siste øse med buljong.
7Når byggottoen har en fastere konsistens tilsettes parmesan og litt ekstra olivenolje.
8Smak til med sitron, persille og nykvernet pepper.
9