Oppskrift

BYGGBRIKS MED GULROT

Byggbriks er saftige og gode rundstykker på frokostbordet og i matpakken.

BYGGBRIKS MED GULROT

Hva kan vel overgå hjemmebakte rundstykker? Disse er fulle av godsaker, som revet gulrot, kli, frø og GULLBYGG.

PORSJONER

Ingredienser:

2 dl GULLBYGG bygg- og havregryn

1.5 l hvetemel

0.5 dl linfrø

1 dl kruskakli

0.5 pk gjær

200 g revet gulrot

75 g smør / margarin

6 dl melk

duga-produkter

Slik gjør du:

1Bland alt det tørre i en bolle. Riv gulrøttene fint. Knus gjæren og bland i lunken melk og smør. Bland alt sammen forsiktig, deigen skal være ganske så klissete. Dekk med plast og sett på lunt sted for heving, 30-60 minutter.

2Velt deigen ut på kjøkkenbenken og lag en rull av den. Del den i ca 16 emner og legg på stekebrett dekket med bakepapir. Etterheving er ikke nødvendig, men kan gi et noe mer luftig resultat. Strø gjerne litt GULLBYGG bygg- og havregryn over før steking for pynt.

3Stekes på 200 grader i ca 10-12 minutter.

4Disse byggbriksene egner seg godt til å fryse. Ta opp noen ved behov, og lun de gjerne litt i ovnen et par minutter før servering.

5Tips: Doble porsjonen - Disse går raskt unna!

Del med andre

Relatert

innhold

Meld deg på vårt

nyhetsbrev