Oppskrift

BYGG- OG HAVREBRØD I JERNGRYTE

Et artig grytebrød med en 2-dagers plan! Denne liker alle og kan forberedes akkurat når det måtte passe.

BYGG- OG HAVREBRØD I JERNGRYTE

PORSJONER

Ingredienser:

300 g hvetemel

100 g sammalt bygg

100 g Gullbygg bygg- og havregryn

1 ts salt

0.25 ts tørrgjær

4 dl kaldt vann

duga-produkter

Slik gjør du:

1Dag 1: Alle ingredienser, bortsett fra bygg, røres sammen og la stå i 12 timer på benken eller lenger i kjøleskap. Om det står i kjøleskap kan den oppbevares i flere dager.

2La stå i romtemperatur 2 timer før steking.

3Bygg tilsettes dag 2 like før steking, da man på denne måten ivaretar helsegevinsten av kostfiberet betaglukan på best mulig måte. Tilsettes det for tidlig, vil mye av det sunne fiberet bli redusert.

4Dag 2: Kok bygg- og havregryn etter anvisning på pakken. Avkjøl til romtemperatur.

5Sett stekeovnen på 250 grader med jerngryten i ovnen.

6Bland i bygg- og havregryn. Hell over i oppvarmet og smurt (etter oppvarming) jerngryte med lokk.

7Stekes på 250 med lokk i ca 1 time.

8Deretter uten lokk i 15/20 min. Dette brødet blir skikkelig saftig og har masse tyggemotstand.

Del med andre

Relatert

innhold

Meld deg på vårt

nyhetsbrev