Oppskrift

BRYTEBRØD MED GULLBYGG

Når du har lyst på noe saftig og nystekt til frokost, er kaldheving i kjøleskapet natta gjennom verdt å prøve! 

BRYTEBRØD MED GULLBYGG

Dette brytebrødet lages kvelden før. En god natts søvn etter kan du nyte duften og smaken av herlig hjemmebakst.
Serveres like godt helt avkjølte som lunkne, disse er nemlig saftige uansett! Hvor lenge klarer du å vente med å sette tennene i disse...?

PORSJONER

Ingredienser:

1 pakke gjær

5 dl kaldt vann

250 g cottage cheese

3 dl GULLBYGG lettkokte bygg- og havregryn

3 dl rugmel, sammalt fin/grov

7 dl hvetemel (ca)

0.5 dl knuste linfrø

0.5 dl solsikkeolje

1 ts honning

1 ts salt

duga-produkter

Slik gjør du:

1Bland gjær med kaldt vann, til alt er oppløst og blandet. Bruker du fersk gjær, knus den først og bland den godt. Bland i resten av ingrediensene.

2Elt deigen kraftig ca. 10 min for hånd, eller 5 min i kjøkkenmaskin. Deigen skal være løs. La den hvile under plastfilm i 40 min.

3Vend så den løse deigen ut på en flate som er godt dekket av mel. Vend deigen forsiktig sammen 2-3 ganger, ikke kna den. Del så deigen i 12 emner og legg på en plate med bakepapir. Dekk over med plastfilm og settes kjølig (kjøleskap/kjølig rom) natten over. Beregn kaldhevetid på minimum 8 timer.

4Sett ovnen på 250 CO og ta platen ut av kjøleskapet. La den stå i romtemperatur til ovnen er varm. Pensle rundstykkene med vann og dryss på en håndfull med GULLBYGG bygg- og havregryn.

5Senk temperaturen til 225 CO. Stek rundstykkene på midterste rille i ca. 15-20 min.

6Obs! Steketid varierer på forskjellige stekeovner, så prøv deg litt fram, de skal ha en "hul" lyd når du banker på undersiden av dem.

Del med andre

Relatert

innhold

Meld deg på vårt

nyhetsbrev