Oppskrift

Blomkålsuppe med bacon og byggryn

Blomkålsuppe med bacon og byggryn

PORSJONER

Ingredienser:

1 stort blomkålhode

1 purre

0.5 løk

2 fedd hvitløk

6 dl buljong

4 dl melk

1 pk bacon

50 g Gullbygg middagsbygg

1 ts tørket timian

1 ss frisk timian

duga-produkter

Slik gjør du:

1Kok middagsbyggen etter anvisning på pakken.

2Grovhakk og surr purre, løk, hvitløk og timian i litt olje.

3Tilsett blomkål i grove biter, vann og melk. Kok opp og kok mørt i ca 10 minutter (avh av størrelsen på bitene). Fres til jevn masse med stavmikser. Smak til med salt og pepper.

4Stek baconterninger sprø i en panne. Tilsett kokt middagsbygg og stek i ca 1 minutt. La renne av på et kjøkkenhåndkle.

5Server suppen med bacon/bygg-blandingen, og dryss over finhakket timian. Tilsett litt olivenolje ved servering.

Del med andre

Relatert

innhold

Meld deg på vårt

nyhetsbrev