Oppskrift
Blomkålsuppe med bacon og byggryn
Blomkålsuppe med bacon og byggryn
PORSJONER
Ingredienser:
1 stort blomkålhode
1 purre
0.5 løk
2 fedd hvitløk
6 dl buljong
4 dl melk
1 pk bacon
50 g Gullbygg middagsbygg
1 ts tørket timian
1 ss frisk timian


Slik gjør du:
1Kok middagsbyggen etter anvisning på pakken.
2Grovhakk og surr purre, løk, hvitløk og timian i litt olje.
3Tilsett blomkål i grove biter, vann og melk. Kok opp og kok mørt i ca 10 minutter (avh av størrelsen på bitene). Fres til jevn masse med stavmikser. Smak til med salt og pepper.
4Stek baconterninger sprø i en panne. Tilsett kokt middagsbygg og stek i ca 1 minutt. La renne av på et kjøkkenhåndkle.
5Server suppen med bacon/bygg-blandingen, og dryss over finhakket timian. Tilsett litt olivenolje ved servering.