Oppskrift

Andebryst med sprø svor

Andebryst med sprø svor

PORSJONER

Ingredienser:

2 andebryst rutes i fettet og gnis inn med salt og pepper

2 ss sukker karamelliseres i en kjele

0.5 sjalottløk

1 hvitløksfedd

1 ss frisk revet ingefær

1 terning hønsebuljong

1 dl appelsinjuice

ekte meierismør til steking

200 g fersk kantarell rives i biter

4 gulrøtter

0.5 sellerirot

0.5 purre

200 g kokt middagsbygg

duga-produkter

Slik gjør du:

1Stek andebrystene med svoren ned på medium sterk varme i pannen. 7 min på svorsiden og 2 min på kjøttsiden. Legg brystene over i en ildfast form og la de hvile 15 min.

2Mens kjøttet hviler begynner vi på sausen.

3Appelsinsaus: Hvitløk og Sjalottløk surres i olje. Ha løken, appelsinjuice, hønsebuljong og ingefær over i kjelen med det karamelliserte sukkeret. Kok opp og reduser til en passe tykk sky.

4Før servering stekes andebrystene videre i ovnen på 160 °C. Ønsker du en rosa kjerne brukes steketermometer og brystene tas ut ved 60 °C. Dette tar omtrent 12 minutter. For en sprø og deilig svor brukes grillelementet på slutten.

5La kjøttet hvile 10 minutter uten folie før du skjærer i det.

6Gulrot og selleri wokkes i smør 5 min. Tilsett purren og la det surre et par minutter før du har i kantarellene til slutt.

7Anrett brystene på varme tallerkener over en seng av grønnsaker, med nykokt bygg som garnityr.

Del med andre

Relatert

innhold

Meld deg på vårt

nyhetsbrev