Oppskrift
Sconeskake med eple og bygg
Sconeskake med eple og bygg
PORSJONER
Ingredienser:
100 g byggmel
50 g bygg-gryn (forhåndskokte og avkjølte)
150 g hvetemel
40 g byggfiber
50 g sukker
2.5 dl melk
100 g smør
25 g bakepulver 25 g = 1 ss
eplebiter (små, uten skall)


Slik gjør du:
1Kok byggryn. Bland sukker og smør til sukkeret er løst opp.
2Bland inn mel og bakepulver.
3Deretter melk, byggryn og eplebiter. Deigen skal være litt fast. Juster eventuelt med melk eller mel.
4Del i 2 deler og lag flate runde deler. Skjær et kryss I hver kake med en skarp kniv.
5Stek på 220 grader I 15-20 minutter.
6Tips! Smaker kjempegodt med creme fraiche og syltetøy, men er også god helt alene.