Oppskrift

Sconeskake med eple og bygg

Sconeskake med eple og bygg

PORSJONER

Ingredienser:

100 g byggmel

50 g bygg-gryn (forhåndskokte og avkjølte)

150 g hvetemel

40 g byggfiber

50 g sukker

2.5 dl melk

100 g smør

25 g bakepulver 25 g = 1 ss

eplebiter (små, uten skall)

duga-produkter

Slik gjør du:

1Kok byggryn. Bland sukker og smør til sukkeret er løst opp.

2Bland inn mel og bakepulver.

3Deretter melk, byggryn og eplebiter. Deigen skal være litt fast. Juster eventuelt med melk eller mel.

4Del i 2 deler og lag flate runde deler. Skjær et kryss I hver kake med en skarp kniv.

5Stek på 220 grader I 15-20 minutter.

6Tips! Smaker kjempegodt med creme fraiche og syltetøy, men er også god helt alene.

Del med andre

Relatert

innhold

Meld deg på vårt

nyhetsbrev