Oppskrift
KATRINES KNOKESUPPE
KATRINES KNOKESUPPE
En gammel oppskrift er blitt noe fornyet og tilsatt litt nyere grønnsaker og krydder enn vi hadde for 200 år siden. Smaker deilig en kald vinterkveld, og chilien varmer godt i magen!
Ingredienser:
1 lettsaltet svineknoke
3 gulrøtter
2 løk
1 purre
8 små poteter
1 rød paprika
1 rød chili
3 laurbærblad
salt og pepper
200 g middags bygg
hakkede persille blad over


Slik gjør du:
1Legg knoken i en kjele og dekk den med vann. Ha i laurbærblad og pepper.
2La knoken småkoke i ca. to timer, eller til den slipper beinet.
3Mens knoken koker vasker og kutter du grønnsakene i terninger.
4Når knoken er ferdig tar du den opp og plukker av det rene kjøttet.
5Tilsett bygg grynene, grønnsakene og chilien og kok videre i omtrent 18 minutter.
6Mot slutten av koketiden har du i kjøttet og smaker til med salt og pepper.
7Tips: Det går helt fint å koke knoken dagen i forveien!