Oppskrift

KATRINES KNOKESUPPE

Denne suppen er laget etter et ønske fra selveste byggbonden.

KATRINES KNOKESUPPE

En gammel oppskrift er blitt noe fornyet og tilsatt litt nyere grønnsaker og krydder enn vi hadde for 200 år siden. Smaker deilig en kald vinterkveld, og chilien varmer godt i magen!

PORSJONER

Ingredienser:

1 lettsaltet svineknoke

3 gulrøtter

2 løk

1 purre

8 små poteter

1 rød paprika

1 rød chili

3 laurbærblad

salt og pepper

200 g middags bygg

hakkede persille blad over

duga-produkter

Slik gjør du:

1Legg knoken i en kjele og dekk den med vann. Ha i laurbærblad og pepper.

2La knoken småkoke i ca. to timer, eller til den slipper beinet.

3Mens knoken koker vasker og kutter du grønnsakene i terninger.

4Når knoken er ferdig tar du den opp og plukker av det rene kjøttet.

5Tilsett bygg grynene, grønnsakene og chilien og kok videre i omtrent 18 minutter.

6Mot slutten av koketiden har du i kjøttet og smaker til med salt og pepper.

7Tips: Det går helt fint å koke knoken dagen i forveien!

Del med andre

Relatert

innhold

Meld deg på vårt

nyhetsbrev