TILBAKE

Torsk med bygg, tomatsalsa og grønne bønner

Torsk med bygg, tomatsalsa og grønne bønner4 porsjoner

Ingredienser:
800 g torskefilet

2 store tomater
Gressløk
1 løk
½ ss hvithvinseddik
2 ss extra virgin olivenolje

2 dl Gullbygg middagsbygg

200 g grønne bønner

Skjær torskefilet i porsjonstørrelser og strø over salt og pepper. Stekes på 200 grater i 15 minutter, eller til fisken flaker seg.

Kutt av tuppene på bønnene. Kok opp lettsaltet vann og kok bønnene i ca to minutter. Ta vekk, og skyll i kaldt vann. Varm raskt opp i litt olje før servering.

Finhakk løk og bland med olivenolje, eddik, tomater og gressløk.

Server med nykokt middagsbygg.

Denne retten er inspiret av en rett jeg fikk servert på Kolonihagen i Oslo. Den har blitt en gjenganger i vår familie.