TILBAKE

Sunnere cupcakes

Sunnere cupcakes

Ingredienser sunnere cupcakes:

200 g gresskar

1 dl rapsolje*

2 stk egg

1 ½ dl Stevia sukker*

2 ts vanilje sukker

2 ts bakepulver

100 g sammalt speltmel*

50 g Gullbygg lettkokte

100 g sammalt spelt og 50 g bygg- og havregryn*

Ingredienser Frosting:

25 g smør (romtemperert)

100 g philadelphia naturell (mager)

1 dl melis

1 ts gulrot juice (til farge)

4 ss hakkede gresskarkjerner

Kryddermiks for tøffinger:

2 ts kanel

½ ts alleånde

½ ts nellik

½ ts ingefær

Fremgangsmåte:

Cupcakes:

1. Sett ovnen på 175.

2.  Sett ut medium muffinsformer som rommer ca. 1 dl på en stekeplate.

3. Skyll og skjær gresskaret opp i terninger.

4. Knus gresskaret i en mikser og ha i oljen. Det skal bli en pure.

5. Visp sammen egg, Stevia sukker og vanilje sukker i en bolle. Tilsett pureen og rør den inn.

6. Bland det sammalte melet med bygg- og havregryn, kryddermiksen og bakepulveret.

7. Alt blandes forsiktig sammen og has i formene.

8. Stekes midt i ovnen i ca. 14 minutter. Avkjøles på rist.

Frosting:

Rør sammen smør og Philadelphia ost. Melis og gulrot juicen blandes i.

*) Dette er med på å gjøre disse kakene litt sunnere:

Rapsolje inneholder mye Ω 3 som er godt for kolesterolet vårt.

Ved å bytte ut hvetemelet med et grovere mel, bygg- og havregryn oppnår man en mye senere blodsukkerstigning. Fiber gir i tillegg økt metthetsfølelse og beskytter mot sykdom.

Ved å erstatte sukkeret med Stevia sukker halverer man kaloriene og kutter ned på det totale inntaket av sukker i denne kaken.