TILBAKE

SESONGENS GRATINERTE ROTGRØNNSAKER

Her kan du variere hva du vil bruke av råvarer. Vi har valgt kortreiste grønnsaker kjøpt inn på det nærmeste gårds utsalget fra våre lokale bønder.

 Rotgrønsaker

Dette brukte vi:

  • 2 gulrøtter
  • 2 små rødbeter
  • 2 hvite gulrøtter
  • ½ selleri rot
  • 1 rød løk
  • 12 små rosenkål
  • ½ romanesko (evt.brokkoli)
  • 150 g kokte middagsbygg
  • 1 boks kokte blandede bønner

Krydderforslag:

  • Salt og pepper
  • Timian
  • Løkpulver og hvitløk
  • Persille
  • Paprika
  • Cayennepepper
  • Ost til gratineringen

Slik gjorde vi:

Alle grønnsakene skrelles, renses og kuttes opp i små biter.

Grønnsakene freses i pannen med litt olje. Begynn med de hardeste grønnsakene som trenger litt lengre tid på å mørne.

Tilsett det du ønsker av krydder.

På slutten har du i bygget og bønnene.

Når grønnsakene er halv myke, «al dente», er de klare for å has over i den ildfaste formen.

Dryss over revet ost og gratiner grønnsakene i ovnen i 180oC i ca. 15 min.

Serveres med nystekte hvitløksbagetter.