TILBAKE

Ovnstekt kylling med byggryn og fetasalat

Ovnstekt kylling med byggryn og fetasalat4 porsjoner

Ingredienser:
2 store kyllingbryst av god kvalitet.

Marinade:
1 ss dijonsennep
1 ss flytende honning
2 ss olivenolje
½ ss sitron eller eddik
zest av ¾ sitron
salt og pepper

Gni kyllingen inn i marinaden. La stå i minst 20 minutter, gjerne over natten i kjøleskap. Stek med skinnsiden ned på høy temperatur til brunt. Stekes videre i ovn på 180 grader i 15-20 minutter til kjernetemperaturen er 75 grader. La det hvile i 10 minutter før du skjærer i det.

Salat:
1 pose babyspinat eller annen salat
1 brett cherry-tomater, delt i 2
1 pose pinjekjerner, ristet
1 pakke fetaost
Finhakket gressløk
2 dl Gullbygg middagsbygg, kokt
1 rødløk i skiver

Vinaigrette:
6 ss extra virgin olivenolje
3 ss sitron
skall av ¼ sitron (finrevet, gjerne med zestjern)
1 fedd hvitløk, presset
1 ts dijonsennep
salt og pepper

Kok byggen etter anvisning på pakken. Skyll og tørk salaten. Del tomater i to. Rist pinjekjernene i en tørr panne. Del rødløken i to og videre i tynne skiver. Finhakk urtene. Del fetaost i terninger. Bland forsiktig sammen.

Til vinaigretten mikses alle ingrediensene. Smak til med salt og pepper. Serveres ved siden av.