TILBAKE

Ovnsbakte søtpoteter, bygg, asparges, pinjekjerner og spekeskinke

Ovnsbakte søtpoteter, bygg, asparges, pinjekjerner og spekeskinke4 porsjoner

Ingredienser:
2 stk søtpotet
20 asparges
1 pk pinjekjerner
200 g Gullbygg middagsbygg
En stor neve finhakket basilikum
8 skiver spekeskinke av høy kvalitet
salt og pepper

Skrell søtpotetene. Del i grove terninger. Skyll og tørk med kjøkkenpapir. Vendes i olivenolje, saltes lett og stekes i ildfast form på 200 grader varmluft. De er klare når de er helt myke.
Kok byggen etter anvisning på pakken.
Rist pinjekjerner i tørr panne. Ta ut av pannen. Knekk aspargesen der den naturlig knekker når du bøyer på den. Kast endende. Skyll. Stekes i ca 2 minutter i litt oliven olje. Strø over litt maldonsalt.

Anrett ingrediensene på tallerkenen. Dryss over basilikum. Press over litt sitron og olje, eventuelt en hjemmelaget vinaigrette om ønskelig. En hjemmelaget vinaigrette lager du enkelt av 6 ss olje og 3 ss eddik av god kvalitet. Smak til med salt, pepper og eventuelt sennep og hvitløk.