TILBAKE

Müslirundstykker

Bygg MûslirundstykkerIngredienser:
6 dl kaldt vann
3 g (et lite hjørne) fersk gjær
1 ts/ 3 g salt
400 g siktet hvetemel
100 g Gullbygg bygg- og havregryn
100 g Gullbygg middagsbygg
25 g solsikkefrø
25 g sesamfrø
25 g knuste linfrø
50 g eple i biter, uten skall
50 g tørket aprikos i biter
25 g most banan
30 g hakkede valnøtter, ristede

Rør sammen alle ingrediensene, bortsett fra byggen. La stå i 12 timer eller mer i kjøleskap. Ta ut av kjøleskapet, rør om og la stå i romtemperatur i 2 timer. Tilsett bygg. Fordel deigen med spiseskje i forvarmet og deretter smurt muffinsform av metall. Stekes i ca 25 minutter på 200 grader.

 

Bygg tilsettes like før steking, da man på denne måten ivaretar helsegevinsten av kortfibret betaglukan på best mulig måte. Tilsettes det for tidlig, vil mye av det sunne fibret bli redusert.

 

Müslirundstykkene smaker herlig med blåmuggost og fikensyltetøy!