TILBAKE

Lynkjappe helgerundstykker med bygg

Lynkjappe helgerundstykker med byggIngredienser:
4,5 dl kaldt vann
3 g (et lite hjørne) fersk gjær
1 ts/ 3 g salt
400 g siktet hvetemel
100 g sammalt hvete
100 g Gullbygg bygg- og havregryn

Lynkjappe helgerundstykker med bygg

Dag 1

Alle ingredienser, bortsett fra bygg, røres sammen og la stå i 12 timer på benken eller lenger i kjøleskap. Om den står i kjøleskap kan den oppbevares i flere dager. Ta ut av kjøleskapet og la stå i romtemperatur 2 timer før steking.

 

Bygg tilsettes dag 2 like før steking, da man på denne måten ivaretar helsegevinsten av kortfibret betaglukan på best mulig måte. Tilsettes det for tidlig, vil mye av det sunne fibret bli redusert.

 

Dag 2

Tilsett Gullbygg bygg- og havregryn, rør inn.  Smør en muffinsform av metall, gjerne forvarmet. Fordel 1-1,5 ss deig i hver form. Stekes på 200 grader i ca 25 minutter.

 

Når du først har begynt med disse rundstykkene, er det vanskelig å stoppe. Enklere vei til ferske rundstykker kan det ikke bli.