TILBAKE

LUSSEKATTER MED BYGG

Da nærmer det seg årets Lucia feiring, og det bakes «lussekatter» i mange kjøkken. Denne oppskriften er hentet fra en av fru Espelid Hovig`s kokebøker, men gjort enda litt sunnere med tilsatt bygg-fiber i bollene.

lussekatter med bygg_mindre

Du trenger:

  • 1 pakke gjær
  • 150 g smør
  • 5 dl vann
  • ½ ts. Salt
  • 1 ½ dl sukker
  • 1 g safran (eller 1 ts. Gurkemeie)
  • 1 egg
  • Ca. 1.6 dl hvetemel
  • 1 pakke bygg-fiber (20 g)
  • Egg til pensling
  • Rosiner til pynt
  1. Smelt smøret, hell i vannet og varm opp til 37 CO.
  2. Hell vesken over i en bakebolle og rør ut gjæren.
  3. Tilsett salt, sukker, safran, bygg fibret og egget. Elt inn så mye mel at deigen slipper bollen. La deigen heve til dobbel størrelse. (Ca. en time.)
  4. Elt så deigen noen minutter i bollen før deigen formes til «lussekatter» og kaker. Legg kakene på bakepapir. Pensle med egg og trykk ned rosiner.

Steking:

Små «lussekatter» midt i ovnen ved 230 Ci 8-10 min.

Stenger, fletter og kaker nederst i ovnen 200 CO i 15-20 min.

 

Tips:

Ved å tilsette egg i gjærdeigen får du en mye mer smidig deig som er lett å jobbe med.