TILBAKE

Lun salat med asparges, bygg og soltørkede tomater

Lun salat med asparges, bygg og soltørkede tomater4 porsjoner

Ingredienser:
200 g Gullbygg middagsbygg
1 avokado i skiver
16 asparges
4 egg
4 ss soltørkede tomater i biter, avrent
parmesan, høvlet
Finhakket bladpersille og basilikum
8 skiver spekeskinke av god kvalitet

Vinaigrette:
6 ss extra virgin olivenolje
3 ss hvithvinseddik
1 fedd hvitløk, presset
1 ts dijonsennep
salt og pepper

Kok byggen etter anvisning på pakken.

Rist pinjekjerner i tørr panne. Ta ut av pannen. Knekk aspargesen der den naturlig knekker når du bøyer på den. Kast endende. Skyll. Stekes i ca 2 minutter i litt oliven olje. Strø over litt maldonsalt.

Kok opp egg og skru av platen. La de trekke i vannet på den varme platen i 6 minutter. Fjern skallet.

Del avokadoen i 2. Vend ut steinen med kniven. Bruk en skje for å ta ut de halve avokadoene. Del i skiver.

Anrett alt på tallerkenen. Del egget i to. Høvle skiver av parmesan over med en ostehøvel. Dryss over urter, og sprinkle over litt vinaigrette.

Til vinaigretten mikses alle ingrediensene. Smak til med salt og pepper. Serveres ved siden av.

Denne retten er ordentlig mettende, og en fullverdig middag.