TILBAKE

Lammestek – Hva gjør man med restene av lammekjøtt?

Lammestek_2

Det blir ingen skikkelig høst uten lammestek.

Men hva gjør vi med restene av steken? Her kommer en sjarmerende måte å bruke resten av lammekjøttet på.

Dette trenger du:

Resten av en lammestek.

1 kurv aromasopp

1 kurv fersk kantarell

1 rødløk

1 purre

Fersk rosmarin

Havsalt

Ca. 200 g smør

50 g kokte middagsbygg per person

Aluminium grillfolie

Fremgangsmåte:

1. Skjær resten av steken i skiver og legg den i grillfolien.

2. Ha over ca. halve smøret, og klipp rosmarin oppå.

3. Dryss på havsalt, og lag en dobbel pakke av folie rundt kjøttet.

4. Kantarell og aromasopp deles opp.

5. Purre og rødløk kuttes i grove biter.

6. Legg grønnsakene på folie og klipp over rosmarin.

7. Krydre med havsalt og ha over resten av smøret.

8. Kok middagsbygget etter anvisning på pakken.

Tips:

Dette er også en super enkel måte å lage turmat på. Kjøttet ble utrolig saftig og smakte

fantastisk sammen med middagsbygget for både små og store rundt gruva.