TILBAKE

Laks i soyasaus med brokkolisalat og byggryn

Laks i soyasaus med brokkolisalat og byggrynIngredienser:

4 porsjoner
800 g laks
½ lime

Soyasaus:
4 ss soyasaus
1 ts revet ingefær
1 ts revet hvitløk
2 ts finhakket chili uten frø
1 ss ristede sesamfrø
2 ss flytende honning
saften av ¼ lime

Brokkolisalat:
1 brokkoli i små buketter
1 rødløk i båter
2 vårløk i grove skiver
100 g spinat
1/4 lime

200 g Gullbygg middagsbygg

Kok byggen etter anvisning på pakken. Tilsettes direkte i kokende lettsaltet vann, og kokes i 18 minutter. Del laksen i 4 porsjonstørrelser. Press over lime. La stå noen minutter. Del grønnsaker og bland ingrediensene til soyasausen. Stek laksen 1-2 minutter på hver side (avhengig av tykkelse). Hell over soyasaus og vend sykkene i denne. Trekk til side. Stek løk blank i rapsolje. Tilsett vårløk. La steke i 30 sekunder. Tilsett brokkoli og en skje vann. Stek i 1 minutt. Tilsett spinat og vend til den faller sammen. Smak til med salt, pepper og limesaft.