TILBAKE

Byggotto med gulrot og grønnkål

Byggotto med gulrot og grønnkålIngredienser:
200 g Gullbygg middagsbygg
30 g sellerirot, i små biter
1 gulrot, i biter
1 dl eplejuice
8 dl kraft
2 sjalottløk, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
2 gode never finstrimlet grønnkål, ev spinat.
4 ss olivenolje
40 g parmesan
persille, finhakket
sitron

Del opp grønnsakene. Kok opp buljong og hold den varm. Skyll bygg-grynene. Rist dem lett i en tørr panne, uten at de tar farge. Tilsett olivenolje, sjalottløk, hvitløk, sellerirot og gulrot. Surr til løken er blank. Tilsett mer olje om nødvendig. Tilsett eplejuice. Når juicen er absorbert, tilsettes en øse varm buljong. La denne trekke inn. Gjenta til byggen er al dente, ca 30 minutter. Tilsett grønnkål ved siste øse med buljong. Når byggottoen har en fastere konsistens tilsettes parmesan og litt ekstra olivenolje. Smak til med sitron, persille og nykvernet pepper.
Gulrot og grønnkål kan byttes ut med dine favorittgrønnsaker. Prøv også bønner & fenikkel eller kantarell & pinjekjerner.