TILBAKE

Bygg- og havrebrød i jerngryte

Bygg- og havrebrød i jerngryteIngredienser:
300 g hvetemel
100 g sammalt bygg
100 g Gullbygg bygg- og havregryn
1 ts salt
1/4 ts tørrgjær
4 dl kaldt vann

Bygg- og havrebrød i jerngryte

Dag 1

Alle ingredienser, bortsett fra bygg, røres sammen og la stå i 12 timer på benken eller lenger i kjøleskap. Om det står i kjøleskap kan den oppbevares i flere dager. La stå i romtemperatur 2 timer før steking.

Bygg tilsettes dag 2 like før steking, da man på denne måten ivaretar helsegevinsten av kortfibret betaglukan på best mulig måte. Tilsettes det for tidlig, vil mye av det sunne fibret bli redusert.

 

Dag 2

Sett stekeovnen på 250 grader med jerngryten i ovnen. Bland i bygg- og havregryn. Hell over i oppvarmet og smurt (etter oppvarming) jerngryte med lokk. Stekes på 250 med lokk i 45 minutter. Deretter uten lokk i 15/20 minutter. Dette brødet blir skikkelig saftig og har masse tyggemotstand.